Welcome to

AZSMR-Events

Home / Muzica / Muzica si reforma protestanta

Muzica si reforma protestanta

  • Date:
  • Category: Muzica

Dragi frați și prieteni,

Ne alăturăm apostolului Pavel care spune „Vorbiți între voi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești, și cântați și aduceți din toată inima laudă Domnului.” Efeseni 5:19
Vă anunțăm că sunt disponibile materialele de studiu primite de la Comitetul de muzică al CG. Așa cum ați aflat încă din luna Iulie, în această perioadă se împlinesc 500 de ani de la reformele lui Martin Luther. Întrucât reformele lui și-au pus amprenta și asupra ramurii muzicale, considerăm că este de folos și necesar să studiem mai în amănunt care au fost aspirațiile lui Luther în ce privește muzica și care este voia lui Dumnezeu cu noi astăzi.

Atașat acestui anunț găsiți mai multe prezentări POWER POINT care ar trebui susținute în sabatul din 10-12 Noiembrie în următoarea ordine:

  • Vineri seara – TEMA: “Muzica şi Reforma: Contextul Istoric al Reformei Protestante”
  • Sâmbătă dimineața – TEMA: “Principii muzicale ale Reformei Protestante”
  • Sâmbătă după amiază – TEMA: “Imnologie: Luther si Bach. Cetate tare-i Dumnezeu; Imnul Reformei”
  • Duminică seara – TEMA: “Muzica în Reforma Protestantă: De la Luther până astăzi”

Pentru a descărca materialele în format POWER POINT, WORD (PPT, Word) vă rugăm accesați următorul link:

https://drive.google.com/open?id=185iLWG0DE5HxxSOlLAEpOCC4B2k-wGFl

Întrucât acest material a ajuns destul de târziu și la noi, în cazul în care nu reușiți să parcurgeți toate temele în Sabatul următor, avem rugămintea să studiați în comunitățile dumneavoastră, materialele trimise prin intermediul pastorilor (revistele – MUZICA ȘI REFORMA PROTESTANTĂ) cât și toate prezentările atașate, până va începe săptămâna de rugăciune din acest an.
Mulțumim în mod deosebit traducătorilor Cristina Mihail și Gabriela Raileanu care în scurt timp au tradus aceste prezentări astfel încât ele să ajungă la fiecare dintre noi în forma actuală.
Sperăm ca nimeni să nu rămână fără aceste informații și rugăm pe cei care văd anunțul să transmită mai departe la toți cei care nu au acces pe Facebook.

Ai voștrii frați în Hristos,
Demis Otniel Luiss & Corneliu Barbu

 

Descarca PDF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

>> <<